Dertig jaar geleden ging ik in Vooruit naar het programma “Hollywood by night” kijken van de musical-afdeling van het Ballet van Vlaanderen, die met een productie gericht op de kleinere theaters wou uitpakken.

Deze productie heeft als orkest, het zogenaamde Trio CD-Live, bestaande uit Luc Goethals, Jan Huylebroeck en Charles Van Houtte, die erin slagen met allerlei synthesizers heuse symfonietoestanden op te roepen en met als bindmiddel uitsluitend fragmenten uit musicals die ook werden verfilmd. De samenstelling gebeurde door “opperhoofd” Linda Lepomme, regisseur Frank Van Laecke en Yen Stolk, de choreografe. Zo kregen we o.m. bekende songs te horen uit “On the town”, “The wizard of Oz”, “Hair”, “Singing in the rain”, “Funny girl”, “Mary Poppins”, “Show Boat” en “Grease”. Regisseur Frank Van Laecke, die voor zijn “Sound of music” zelfs vliegtuigen regisseerde, heeft een beroep gedaan op de illusionist Luc Poppe om de magie van de film “live” op het podium te brengen. De cast voor deze productie is volledig dezelfde als die van de herneming van “Broadway Baby”. Dat betekent dus dat we nader kennis kunnen maken met An Lauwereins, Marloes Van den Heuvel, Marc Meersman, Daan Van den Durpel en Frank Robert Freeman, deze keer aangevuld met een viertal danseressen en één danser, die tijdens de pauze overigens verplicht waren om publiciteit voor Roland uit te delen (niet de blueszanger, maar de firma voor muziekinstrumenten, ooit nog wielersponsor geweest). Ook een rare manier om jonge mensen “een kans te geven”. De muzikale begeleiding was dus ook weer in handen van het in “Broadway” uitstekende trio CD-Live, maar nu wérkt het niet, de arrangementen zijn té simplistisch. Ik kan nooit geloven dat deze productie in navolging van het ballet naar Kaïro (n.a.v. Walter Eysselinck, regisseur van “Anatevka”) zou getrokken zijn, wat nochtans de bedoeling was. Voor het seizoen 1993-94 werden de meisjes vervangen door Anne Clicteur (die destijds Maria zong in “West Side Story”, maar door ziekte diende vervangen te worden door Linda Lepomme) en Kristien Coenen, pas afgestudeerd bij de Studio Herman Teirlinck en al gekend van de soapserie “Wittekerke”.

Referentie
Ronny De Schepper, Dromen over Hollywood, Het Laatste Nieuws 2 december 1993

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.