25 jaar geleden was er de Rigoletto-happening in Decascoop, maar zoals gezegd was de hele zaal al volzet. * Dat is ook het geval voor « Gespleten en bescheten » door Tom Lanoye in Vooruit. * « Zwijg kleine » is geen reactie op deze voorstelling, maar een West-Vlaamse farce in (hoe kan het ook anders) het Nieuwpoorttheater. * Ook Arca gaat de beledigende toer op met « De dikzak », zij het dat Jules Croiset (foto YouTube) zich daarmee goed in zijn vel voelt en alle Montignac’ers ten spijt wil hij dit gevoel ook overdragen op zijn publiek. Wie meer dan 110 kg weegt, mag zelfs gratis naar binnen. Een weegschaal staat ter beschikking. Vraag: moet men dan ook uit de kleren? Of is de echte « grens » eigenlijk 100 kg en staan die 10 kg symbool voor wat we aan hebben? Zelf behoor ik tot de « grensgevallen », zodat ik het eigenlijk eens zou kunnen uitproberen. Maar niet vandaag, want de voorstelling begint om 15 uur, zodat die me eerder voor scholen lijkt bedoeld. Zouden er veel leerlingen in aanmerking komen voor een gratis ticket? Met al die hamburgers en cola… (HLN, 20/1/1998)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.