De Engelse filmregisseur, -producent en scenarioschrijver John Boorman viert vandaag zijn negentigste verjaardag.

Voor Boorman films ging maken, werkte hij als journalist en later als hoofd van de documentaire-redactie van de BBC. Hij is een uitgesproken bewonderaar van de in 1987 overleden acteur Lee Marvin, met wie hij zelf Point Blank (1967) en Hell in the Pacific (1968) opnam.
Boorman is getrouwd met Christel Kruse Boorman, maar zijn zeven kinderen zijn niet allemaal van haar. Van Boormans kroost werden Katrine en Charley acterend in de filmwereld actief. Beiden speelden in meer dan tien bioscooptitels. Boorman gaf Charley zelf rollen in Deliverance (1972), Excalibur (1981), Nemo (1984), The Emerald Forest (1985), Hope and Glory (bovenstaande foto, 1987), I Dreamt I Woke Up (1991), Two Nudes Bathing (1995), Beyond Rangoon (1995) en In My Country (2004). Kathrine had hij voor de camera in Zardoz (1974), Excalibur, Nemo en Hope and Glory. Daarnaast waren in Zardoz ook Boormans – destijds – tienerdochters Telsche en Daisy even te zien en in The Tailor of Panama (2001) zijn dochter Lola. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.