Op 16 januari 1938 speelde Benny Goodman het beroemde concert in Carnegie Hall in New York. Hij was de eerste die jazz speelde in deze beroemde concertzaal, en er was in eerste instantie veel tegenstand tegen een jazzconcert in deze tempel van de klassieke muziek. Het concert was echter een groot succes en versterkte de reputatie van jazz als een kunstvorm.

In 1950 werd het volledige concert uitgebracht op een dubbel-elpee, overigens de eerste dubbel-elpee uit de geschiedenis en dus uiteraard ook de eerste om een miljoen exemplaren te verkopen. In 1999 volgde een dubbel-CD. Hier vindt u de track-listing van beide uitgaven én de samenstelling van het orkest.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.