We blijven nog even bij de jeugd. In de Bijlokehal trad 25 jaar geleden immers het Filharmonisch Jeugdorkest van Vlaanderen op, geleid door hun chefdirigent Robert Groslot (foto Klara), met een lichtvoetig 20ste-eeuws programma. Van bekende namen als Respighi, Prokofiev, Sjostakovitsj, de Falla, Bartok, Richard Strauss en Marcel Poot werd nogal populair werk geselecteerd. Wie dit « ernstige muziek » vindt, heeft geen Poot om op te staan!

Echt hedendaags werk is echter in de Rode Pomp te horen. Pianist Erwin Eysackers brengt daar een aantal eigen creaties, waaronder « Very Loud Music ». Oordopjes moet je zelf meebrengen * Wie eerder van zwoele atmosferen houdt, die richt de schreden naar de vzw Polariteit in de Verkortingstraat in Sint-Amandsberg (straat zo genoemd omdat onvoorzichtig oversteken je leven drastisch kan verkorten). Beginners kunnen daar van 20.30 uur tot 21.30 uur een eerste tangoles krijgen voor 200 fr. Daarna is er vrij dansen op tango en milonga, uiteraard, maar ook swing, salsa en merengue. Om 23 uur is er een tango-demonstratie con Natalia y Gabriel. (HLN, 16/1/1998)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.