14 januari 1968
Van Damme afwezig. Hebben enkele platen gespeeld en de Top 15 opgemaakt. Hebben dan een wedstrijd gedaan, waarin zangers elkaar bekampen (*).

Erik Westerlinck

(*) Omdat Erik nogal kort van stof is vandaag, wil ik daar graag een kleine uitleg aan toevoegen. Die wedstrijd was gebaseerd op een radioprogramma uit die tijd: “The Battle of the Bands”. Daarin namen twee zangers, zangeressen of groepen het tegen elkaar op en wie won, ging door naar de volgende ronde. In onze bewerking van deze wedstrijd volstond in de eerste ronde één liedje per deelnemer, in de volgende ronde zouden er dat dan twee zijn enz. Daarbij mocht elk nummer echter slechts één keer aan bod komen. Door loting moest mijn grote idool uit die tijd, Donovan (zie bovenstaande foto), het opnemen tegen Paul Severs, die toen amper zijn eerste plaatje uit had. Ik was zegezeker en koos als nummer voor Donovan “The trip”, de B-kant van “Sunshine Superman”, zodat ik zijn betere nummers kon opsparen voor later, wanneer de concurrentie steviger zou zijn. Maar kijk, de drie andere Blommenkinders gaven de voorkeur aan Paul Severs en Donovan lag er al in de eerste ronde uit. Ik kan me niet herinneren dat we ooit aan een tweede ronde zijn toegekomen… (RDS)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.