65 jaar geleden verscheen het laatste nummer van “The Daily Worker” (zie hierboven), een krant die in New York uitgegeven werd door de Communistische Partij van de Verenigde Staten (CPUSA).

In 1924 werd de krant voor het eerst uitgegeven. De krant werd veel geweerd door krantenkiosken en andere winkels, en zeker tijdens de jaren vijftig, door het mccarthyisme. In 1958 moest de krant stoppen en werd vervangen door een weekendblad genaamd The Worker. Deze zondagskrant werd tot 1968 uitgegeven. In 1968 gaf de CPUSA weer een dagblad uit, genaamd The Daily World. In 1986 ging deze dan weer samen met een ander blad genaamd People’s World en kreeg als nieuwe naam People’s Daily World. In 1991 werd de dagkrant vervangen door een weekblad, dat nu nog altijd bestaat en People’s Weekly World heet. (Wikipedia)

P.S. De Britse variant heette eerst ook The Daily Worker, maar verving zijn naam door The Morning Star. Eén van hun lezers was… Rod Stewart. In zijn autobiografie durft hij (wellicht met het oog op de Amerikaanse markt) het woord “communistisch” niet eens in de mond te nemen. Hij noemt het “an extreme socialist newspaper” (p.28). En hoe hij eraan kwam? Niet moeilijk: zijn vader had een dagbladronde. (RDS)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.