65 jaar geleden was er het fameuze incident toen Maria Callas uit de “Norma”-productie van de opera van Rome stapte. Een paar dagen later werd ze dan ook vervangen door Anita Cerquetti (bovenstaande foto).

Op 3 januari 1958 weigerde Maria Callas verder te zingen na het eerste bedrijf van “Norma” in de opera van Rome. Zij gaf “een plotse stemverlaging” op als reden, maar algemeen wordt aangenomen dat zij zich beledigd voelde omdat ze het applaus met anderen moest delen (o.a. Franco Corelli) en zij naar haar zin onvoldoende werd toegejuicht. Het was een dure liefdadigheidsvoorstelling die helemaal was uitverkocht. De “sjiekere” plaatsen (zoals president Gonchi en zijn echtgenote) hielden zich sterk, maar “op den uil”, zoals Het Laatste Nieuws destijds berichtte, braken er relletjes uit tussen voor- en tegenstanders van Callas.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.