Vandaag is het 85 jaar geleden dat de Spaanse wielrenner Juan Bautista Llorens is overleden.

Alhoewel Juan Bautista Llorens op jonge leeftijd is overleden, was hij op dat moment toch al bijna tien jaar renner af. Hij was prof van 1915 tot 1929. Volgens de Wielersite was zijn enige betekenisvolle overwinning het Spaans kampioenschap in 1924 (twee jaar later zou hij nog eens tweede worden). Toch is er aan hem een boek gewijd (“Campeon”), ik neem aan door een kleinzoon want de naam is bijna volledig hetzelfde: Juan Bta. Lloréns Cantavella. Ik maakte met het boek kennis op goodreads, waar het gelezen werd door Steph. Die schreef erover: “Very interesting story, but badly written. You can tell the author is not a writer by profession.”

Ik vroeg me vooral af waardoor hij zo jong was gestorven en dit was het antwoord van Steph: “In short: The Spanish Civil War. After ideological enemies in his hometown Villarreal threatened to kill him, he was forced to go to the front near Madrid as part of the communist militias. Because of the horrible weather he got ill and died.”

Ronny De Schepper

Een gedachte over “Juan Bautista Llorens (1897-1937)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.