Vandaag is het al 55 jaar geleden dat de Amerikaanse soulzanger Otis Redding omkwam bij een vliegtuigongeluk, samen met de meeste leden van zijn orkest, The Bar-Keys, zijn road-manager en de piloot. Op de foto ziet men Otis Redding voor zijn Beechcraft-toestel, waarmee hij in Lake Madison stortte.

Er wordt altijd gezegd dat er twee overlevenden waren, maar eigenlijk was het alleen trompettist Ben Cauley die het ongeval heeft overleefd (hij is ondertussen wel in 2015 gestorven), want bassist James Alexander zat in een ander vliegtuig. Er was in het vliegtuigje één plaats te kort voor het gezelschap en men had gewoon een beurtrol opgesteld wie met een commerciële vlucht moest meegaan. Op die manier was Alexander wel diegene die alle lichamen moest identificeren.
After the crash, Ben Cauley, the sole survivor among those who were aboard the plane, worked with Alexander to reform the band. Subsequent work included the soundtrack recording of the Academy Award-winning theme song from the 1971 feature film Shaft, on which Alexander played bass guitar. As of 2010, Alexander continues on as the only original member in still-active Bar-Kays.
Overigens was de bekende scenarist (“Basic instinct”) Joe Eszterhas de laatste man die Otis Redding heeft geïnterviewd (een dag eerder namelijk) en het lag dan ook voor de hand dat hij daar later een scenario zou aan wijden. De verfilming laat echter helaas nog steeds op zich wachten.
Otis Redding had in die tijd ook aan The Beegees gevraagd een nummer voor hem te schrijven. Dat werd dan “To love somebody”. Hij stierf echter voor hij het kon opnemen, waardoor “Sittin’ on the dock of the bay” postuum zijn allergrootste hit werd.

Ronny De Schepper

Een gedachte over “Otis Redding (1941-1967)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.