« La vida es un sueno », het leven een droom gelijk. Dirk Brossé (foto Cobra) inspireerde zich op dit toneelstuk van Pedro Calderon de la Barca (1600-1681) voor de compositie die hem door het Oost-Vlaamse provinciebestuur werd opgedragen en die vanavond wordt gecreëerd in de Bijloke Festivalhal. Brossé leidt zelf I Fiamminghi en zal misschien ook de trompetsolo voor zijn rekening nemen. « Misschien », want in de perstekst is geen naam terug te vinden, tenzij die van sopraan Machteld Willems, die eveneens een solorol vertolkt. Daarnaast zal Brossé ook nog zijn « Landuyt-cyclus » ten gehore laten brengen (eveneens met Machteld Willems), de serenade voor viool, harp en strijkers van Leonard Bernstein en « Bachianas Brasileiras » van Villa-Lobos. * Het meer moderne Spaanse toneelstuk « Het huis van Bernarda Alba » van Federico Garcia-Lorca gaat in een opvoering door het Multatulitheater op hetzelfde moment in première in de Tinnen Pot. * En in de Rode Pomp is er nog eens jazz met de Amerikaanse zangeres Carla White, begeleid door de groep van Frank Vaganée. (HLN, 4/12/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.