Say goodbye to Billy Budd. Vanavond vaart de koene zeebonk het zeegat uit. Aangezien het al een reprise was, mogen we aannemen dat het nu wel een tijdje zal duren vooraleer hij nog eens de Gentse opera aandoet. Al ziet het er wel naar uit dat deze productie als een soort « Vliegende Hollander » eeuwig op de operazee zal blijven dobberen * « Hier » is voorlopig « here to stay ». In Arca loopt deze komedie van Michael Frayn (foto YouTube) nog tot op het einde van deze maand. Als men de waarde van een komedie aan de lachsalvo’s zou afmeten, dan zou deze voorstelling toch niet zo hoog scoren. Dat heeft veel te maken met de jonge acteurs, die je — zoals Barry Norman zou zeggen — te veel « ziet » acteren. Neem John Cleese weg uit « Clockwise » en er valt ook niet zo veel meer te lachen. Maar in dit stuk is het wel noodzakelijk dat de acteurs erg jong zijn en daarom kan men het falen ook op de rug van de auteur schuiven. Misschien kan men het best de voorstelling bekijken als een soort « Hemelbed » van Jan De Hartog, maar dan enkel wat de vroegste jaren van het huwelijk betreft. (HLN, 2/12/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.