De Chopin Stichting viert haar vijftiende verjaardag en tevens is het de tiende uitgave van het pianofestival dat door de Stichting wordt gepatroneerd. Dat dient gevierd ! En met wie kan men dat in deze optiek beter doen dan met Wibi Soerjadi, de sympathieke Nederlander die in de voetsporen van de 19de eeuwse pianovirtuozen is getreden. Vanavond zal hij in de Bijlokehal weer kreetjes van verrukking doen opstijgen uit het publiek (m/v, met een nadruk op « v »). * « Shanties » zijn eigenlijk matrozenliederen en dus uitstekend gepast om deze middag tijdens het lunchconcert in de opera aan bod te komen, aangezien dit in het teken staat van de matrozenopera « Billy Budd » van Benjamin Britten. Toch krijgen we ze niet in gezongen vorm te horen, maar als blaaskwintet. Leerlingen van het Antwerpse conservatorium treden voor het eerst voor het voetlicht. * Als ze aanmeerden in Zuid-Amerikaanse havens zullen deze matrozen zich ook wel eens aan een tango of een milonga hebben gewaagd of andere warmbloedige dansen die vanavond ook aan bod komen in feestzaal Regi (Merelbeke). (HLN, 21/11/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.