Waarom deden onze confraters TV-recensenten nu plots zo enthousiast over de tweede aflevering van Mijn school heeft ezelsoren (18-11-1982) ? Zou het niet kunnen dat zij de eerste gewoonweg niet hebben gezien ? Deze aflevering was immers niet beter of niet slechter dan de vorige…

Maar goed, voor ons maakt dat natuurlijk geen verschil uit. Wij vinden het nog steeds uitstekend dat aan jonge mensen de kans wordt gegeven zich op die manier te uiten. Nu mochten ze zelfs nog de muzikale toer opgaan en naar verluidt werd er ook meer geïmproviseerd in hun spel.
Toch blijven de dialogen meestal kunstmatig. Net als het slot, alweer een happy end. Zoals Urbanus zei : « Daar krijg ik een brok van in mijn oog ». Overigens mocht die een beetje reclame komen maken voor zijn nieuwe elpee. Maar kom, hij heeft niet alleen de jongeren die nog in hun publiciteitsjaren zijn kunnen vermaken, maar ook deze hottentot hier.

Referentie
Ronny De Schepper in De Rode Vaan nr.48 van 1982

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.