Toen ik vijf jaar geleden opstond, prijkte het artikel van de zeventigste verjaardag van de Nederlandse zanger, componist, producer, gitarist en toetsenist Hans Vermeulen bovenaan de “hitparade” van de meest gelezen artikels op mijn blog en dan weet ik het al: hij was een dag eerder in Thailand schielijk overleden. Hans Vermeulen is bij ons vooral bekend van zijn werk met The Sandy Coast, vooral dan “True love that’s a wonder” uit 1971.

Vermeulen was eigenlijk reeds in 1961 begonnen met de band Sandy Coast en kort na “True love that’s a wonder” ging de band zelfs uit elkaar. Daarop richtte Vermeulen Rainbow Train op, waarin onder meer zijn toenmalige echtgenote Dianne Marchal zong. Over haar schreef hij later het nummer Hilde. In die periode stond Vermeulen als producer ook aan de wieg van de successen van onder meer Margriet Eshuijs en Anita Meyer (The Alternative Way). Wat vaak over het hoofd wordt gezien, is zijn opname van Malaguena met Los Angeles.
Begin jaren ’80 maakte Sandy Coast een comeback, waarbij ze met The eyes of Jenny na acht jaar weer een hit scoorden. Vermeulen ontdekte in de jaren tachtig ook onder meer Nadieh, Ruth Jacott en Hans de Booij.
In de jaren negentig ging het bergafwaarts met Vermeulens carrière en emigreerde hij naar Thailand. Hij hertrouwde met de Thaise zangeres Jariya Chatsuwan, bekend als Aom, en bracht eind jaren negentig onder meer een album uit met Nederlandstalige nummers. Het lied Een kus en een knuffel, een bewerking van het nummer Butterfly Kisses van Bob Carlisle en Randy Thomas, werd een kleine hit.
In 1994 en 2000 zette hij een bescheiden project op onder de naam The Rest. In 2001 trad hij op in het televisieprogramma De vrienden van Amstel Live. Dit leidde in 2002 tot onder meer een optreden met het Metropole Orkest onder leiding van Dick Bakker, waar Vermeulen onder meer samen met Marlayne optrad.
Hans Vermeulen ontving onder meer een Gouden Harp en een Edison en woonde in Ko Samui, Thailand. Enkele malen per jaar kwam hij naar Nederland en trad er op in cafés. Zijn zoon David is ook actief als muzikant. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.