De Minard wordt werkelijk een cultuurtempel voor jongeren. Na het recente hiphop-festival gaat er vanavond om 20 uur de dansproductie « To crush time » van Les Ballets C de la B in première, die als slogan « jongelui doen stoer
maar zijn vooral kwetsbaar » meekreeg * Is Bach overigens kwetsbaar als hij stoer wordt gebracht ? Dat is wat mij bij deze productie het meest interesseert. Er wordt immers gedanst op muziek van Bach, maar dan gespeeld door Eli Van de Vondel op elektrische gitaar. Persoonlijk vind ik dat wel boeiend. Met Bach op piano heb ik het weliswaar lastig, maar dat is dan voornamelijk omdat het clavecimbel in zo’n geval zoveel meer voor de hand ligt. Nee, als je dan toch wil afwijken, doe het dan meteen extreem, op elektrische gitaar bijvoorbeeld * Dit is overigens een Vooruit-productie, maar in Vooruit zelf heeft « De nacht van de auteur » plaats. Wie wint de ASLK-toneelschrijfprijs: Eriek Verpaele (« Grasland ») of Arne Sierens (« Bernadetje ») ? En wie « wint » het debat over de Vlaamse dramaturgie ? En wie opent het bal met presentatrice Nora Tilley (foto Canvas) ? (HLN, 4/11/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.