Ondanks het feit dat op enkele jaren tijd de leegstand reeds heel wat schade heeft berokkend, wordt de prachtige Handelsbeurs op de Kouter nu van de ondergang gered door Noordstar Verzekeringen. Door de fusie met Mercator worden nieuwe gebouwen opgezocht en zo wordt ook de daarbijhorende Gele Zaal van de vzw Noordstarfonds in de Nonnemeersstraat verlaten. Voor de hedendaagse klassieke muziek, wereldmuziek en jazz zal men binnenkort in de Handelsbeurs terecht kunnen. Er is een zaal voorzien met 400 plaatsen, waardoor dus ook grotere namen zullen kunnen worden gevraagd. Kleine concerten kunnen in de foyer plaatsvinden. Het foyer zal ook commercieel worden uitgebaat. Er wordt vooral gedacht aan het publiek voor de bloemenmarkt. De verhuis is gepland voor augustus 1999. Tot zolang gaat de programmatie in de Gele Zaal in de Nonnemeers gewoon door. De nieuwe zaal zal eveneens Gele Zaal worden genoemd, maar dat betekent nu niet meteen dat ze knalgeel zal worden geverfd. Een lichte toets hier en daar zal daarvoor volstaan, aldus directeur Joos Claus. (HLN, 28/10/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.