Vijf jaar geleden nam Antoine Van Hove, 70 jaar oud, na 40 jaar afscheid van de politie en de gemeente Temse. Elk vanuit hun eigen invalshoek verwoordden burgemeester Luc De Ryck en gemeentesecretaris Nele De Cleen de grote waardering en erkentelijkheid van de gemeenschap. Antoine Van Hove werd tijdens de huldiging o.m. geprezen voor zijn totaalinzet, gedrevenheid, grondige dossierkennis, loyauteit en sociale reflex.

Antoine Van Hove (°Elversele, 6 oktober 1947) is het prototype van de selfmade man. Hij verliet de schoolbanken van het V.T.I. in Temse op 16-jarige leeftijd en werd werkzaam bij F.M.C. in Sint-Niklaas. Veertien jaar later trad hij toe tot het politiekorps van Temse. Hij volgde diverse opleidingen, in 1989 bekroond met het diploma van licentiaat Criminologie (RUGent). Zijn studies leidden tot meerdere promoties, met als orgelpunt zijn benoeming tot commissaris van Temse in 1994. Toen de politiehervorming van start ging (2002) en Temse één zone vormde met Kruibeke, werd hij hoofdcommissaris.
Antoine Van Hove was de allereerste ambtenaar in ons land, die gebruik maakte van de mogelijkheid om langer dan 65 jaar te werken.
Hij is ook gekend als sportman. Hij speelde als doelman o.a. in de hoogste nationale afdeling met SK Beveren, aan de zijde van Jean-Marie Pfaff. Hij maakt nog altijd deel uit van het markante wielergezelschap De Marmotten, met wie hij jaarlijks de beroemdste cols van de Ronde van Frankrijk beklimt. Ook met mijn vader, die hij als zijn leraar beschouwde, maakte hij destijds vele fietstochten. Hij was er o.m. bij toen hun derde compagnon het leven liet bij een hartstilstand. Antoine Van Hove was dan ook aanwezig op de begrafenis van mijn vader en een jaar later ook op die van mijn moeder (zie onderstaande foto).

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.