Vanavond start de tweede Gentse Jazzkroegentocht. Om 21.30 uur treedt in café Den Turk het Jeroen van Herzeele Quartet op (foto Canvas).

Deze eerste avond lijkt wel in het teken te staan van de Belgische jazz, want een half uur eerder zijn er op drie plaatsen groepen van Belgische signatuur. Pay-Day in March in Trefpunt leunt nog het dichtst aan tegen wat Van Herzeele en de zijnen brengen, het Freddy Sunder Trio en het All Time Jazz Trio, respectievelijk in ’t Vosken en in ’t Dreupelkot, brengen eerder jazz-standards. * Maar aangezien jazzliefhebbers nachtuilen zijn, gaan om 22 uur nog vier optredens van start. Op uitzondering van het Dominique Vantomme Trio in de Hotsy Totsy, situeren ze zich allemaal in de Latijns-Amerikaanse richting. Dat wordt dus party-time ! Zowel in het Damberd met Santo y Fiesta, in de Aba Jour met The Latin Jazz Key als in de Charlatan met Mezcal. * Geen jazz, maar ook eventueel mee te nemen: fluitist Ned MacGowan in Logos, pianist Claude Coppens in het Museum voor Schone Kunsten en sopraan Ekaterina Kitchigina in de Gele Zaal. (HLN, 23/10/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.