Vandaag gaan we voor één keer eens grensverleggend te werk. « Une nuit blanche ». Nee, we gaan niet naar Frankrijk, maar de Fransen kunnen dat toch zo mooi zeggen, nietwaar? Want eigenlijk betekent dit gewoon dat men niet kan slapen, iets wat allerminst poëtisch is. De Franse televisie heeft daar echter iets op gevonden. Onder de titel « nuits blanches » zendt men ’s nachts continu natuurdocumentaires uit. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar ik heb zo de indruk dat dit wel een probaat middel zou kunnen zijn om de slaap te vatten. Maar ergens is dit ook erg oneerbiedig. Die documentaires (vooral als ze van Engelse origine zijn) zijn vaak zeer knap gemaakt en één ervan heeft het zelfs tot een heuse bioscoopfilm gebracht. En met succes. Vanavond om 20 uur is-ie nog eens te zien in de Porgy & Bess in Terneuzen. We hebben het over « Microcosmos ». En wie z’n neus ophaalt voor een film als het op een trip naar Terneuzen aankomt, die kan er om 19.30 uur ook heen voor Mozarts « Toverfluit » door de Opera van Szeged in het Zuidlandtheater. (HLN, 22/10/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.