In telegramstijl enkele tentoonstellingen in het Gentse, 25 jaar geleden. * In de galerie Gerard De Vos (Sint-Martens-Latem) werk van Emile Claus (zie bovenstaand zelfportret), Jenny Montigny, Anna De Weert, Modest Huys, Albert Saverijs e.a.

In de even verderop gelegen galerie van Oscar De Vos komt de Latemse school (De Smet, Permeke, Servaes, Minne, De Saedeleer…) aan bod. * Bij William Wauters (Oosteeklo) schilderijen van Jan Deconynck. * Bij Colpaert (Groendreef 51) keramiek van Frans Vandevoort. * In de Mercator Hogeschool (Henleykaai) is er een drieluik te bezichtigen: beeldhouwwerk van Ian Kane, Jean le Noble, John Quivron, Stefaan Roelstraete en Ludo Vastesaeger; Le Chemin (een samenwerking tussen twintig schilders en twintig schrijvers) en (E)motion, een thematentoonstelling van tien kunstenaars. * In galerie Pluto (Plotersgracht) ijzersculpturen van Thierry Lauwers en in galerie Lucas de Bruycker (Merendree) is er aandacht voor abstracte kunst uit de jaren vijftig en zestig. * In galerie Van Langenhove tenslotte is er een retrospectieve Oscar Colbrandt (1879-1959). (HLN, 21/10/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.