Monica Schanzer is een Amerikaanse soubrette die me ten tijde van de Opera voor Vlaanderen ten zeerste kon bekoren. Daar is helaas nog weinig van te merken op de recente foto van de stad Hagen, maar ja, foto’s en informatie over Monica is schaars op het internet.

Monica Schanzer is van Oostenrijkse en Italiaanse afkomst, maar werd wel geboren in de Verenigde Staten, waar ze ook afstudeerde aan de universiteit. Ze studeerde zang, acteren en dansen aan het conservatorium en aan de universiteit van Cincinnati en studeerde af met een Masters Degree in muziek. Met een beurs kwam ze naar Wenen en studeerde bij Otto Edelmann aan de University of Music and Performing Arts. Monica Schanzer debuteerde in 1982 naast José van Dam als Zerlina in het operagebouw van Vlaanderen in Gent. Tot 1988 heeft ze verscheidene rollen op zich genomen in Antwerpen, Brugge en Gent, en was ze te gast bij de Limburgse Symfonie, de Vlaamse Kameropera (Antwerpen), het Raimund-Theater (Wenen) en het Flanders Music Festival, ook wel bekend als het Festival van Vlaanderen. In 1989 accepteerde ze een permanent engagement in het Theater Hagen en sinds 1994 werkt ze als freelance artiest en als docent aan de Max-Reger Music School Hagen.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.