Tenor Franco Farina werd geboren in de VS maar het grootste deel van zijn familie woont nog in Rome. Op die manier is hij eigenlijk op een “Italiaanse” manier grootgebracht met opera en spaghetti. Hij studeerde piano en trompet, trad op in de kerk en in musicals. Debuut op 22-jarige leeftijd als Rodolfo in “La Bohème” in het zogenaamde spaghetti-circuit, waarvan naast Italiaanse zangers die te oud waren om in de Metropolitan Opera te zingen (b.v. Roberta Peters als Mimi), ook de jonge Antonio “Tony” Pappano deel uitmaakte, die net als Farina in Connecticut opgroeide. Vandaar dat hij hem in 1992 uitnodigde om naar de Munt te komen voor Riccardo in “Un ballo in maschera”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.