In de Tinnen Pot presenteerde Jessie De Caluwé (foto) haar poëtische en muzikale voorkeur, bijgestaan door Philippe de Chaffoy en Geert Simoen.

In het Burgcentrum ging « Oud ijzer » in première. Geschreven en geregisseerd door Ed Vanderweyden beelden Joanna Geldof, Kris Dom en Frank De Beule onder hun drietjes zeven oude vrouwen uit. * En in de Kopergietery is « Omtrent Edmund Rössler » door de Korre te zien. Danny Keuppens regisseert dit stuk dat voor 16—plussers is bedoeld. * Het lunchconcert in de opera brengt « Die sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze » van Joseph Haydn in de versie voor strijkkwartet. * Even religieus van inspiratie is het avondconcert van het Collegium Musicale Gandavense in het stadhuis. * Dirk Brossé brengt met zijn ethnisch geïnspireerde werken ook altijd een boodschap van vrede en verstandhouding. In zijn « Birth of Music », die vanavond door hemzelf wordt gecreëerd in het ICC, plaatst hij o.a. een lithofoon uit het Paleoliticum en een monochord naar het idee van Pythagoras naast nog zo’n zestigtal andere etnische instrumenten. (HLN, 10/10/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.