Jan Vertonghen (op bovenstaande foto samen met Erik Westerlinck) speelde vijf jaar geleden met de Rode Duivels tegen Cyprus (4-0) en ging daarmee Jan Ceulemans voorbij als recordinternational met 97 caps.

Op 27 mei 2018 bracht het Gemeentebestuur van Temse hulde aan Rode Duivel Jan Vertonghen. De van Tielrode afkomstige centrale verdediger van Tottenham Hot Spur is nationaal recordhouder inzake selecties voor de nationale ploeg en bovendien betwist hij op 3 juni zijn 100ste wedstrijd met de Rode Duivels (oefenwedstrijd tegen Portugal). De huldiging, die plaatsvond in Club 45 (KSV Temse) ging gepaard met de officiële voorstelling van de Jan Vertonghen Foundation (ten voorde van kansarme kinderen) en de opening van de twee speelterreinen, die de Foundation aan Temse schonk.
De huldiging vond plaats nadat de Foundation zich aan de pers had gepresenteerd. Burgemeester Luc De Ryck (onderstaande foto) sprak de feestrede uit. Hij citeerde een aantal BV’s afkomstig van of woonachtig in Temse en vatte kort de imposante voetbalcarrière van Jan Vertonghen samen. Als attenties ontving de recordhouder o.a. historische boeken i.v.m. Tielrode (de meeste niet meer verkrijgbaar), Kerel-bier en champagne. Nadat hem de speld van de toeristische adel van Temse was uitgereikt, ondertekenden Jan, de burgemeester en schepen Vermeiren het Gulden Boek van Temse. Aan de vrienden en de moeder van Jan werden bloemen uitgereikt. Schepen van Sport Debby Vermeiren (onderstaande foto), die de hele organisatie mede had voorbereid, lichtte de schenking van de Foundation toe, waarna Jan Vertonghen een hartelijk dankwoord uitsprak. Daarna vond de ingebruikname van de speelterreinen op het Openluchtsportcomplex Fernand Schuerman plaats. Jan Vertonghen werd er door een massa enthousiaste kinderen verwelkomd en gaf meteen een demonstratie, daarin nagevolgd door tal van jongeren. Het hele gebeuren eindigde met een receptie in Club 45.

De Spurs wonnen daarna met 3-0 van Borussia Dortmund, mede dankzij een glansprestatie van Jan Vertonghen. Vertonghen rondde in het slotkwartier zelfs een aanval af door perfect op te duiken voor doelman Roman Bürki en de 2-0 te scoren. Hij kreeg dan ook lof in de Britse pers.

07 jan vertonghen

In maart 2020 was er slechter nieuws: toen werd er ingebroken in het huis van Jan Vertonghen in Londen op het moment dat de Rode Duivel met Tottenham Champions League speelde op bezoek bij RB Leipzig. Zijn vrouw Sophie de Vries en zoon en dochter waren op dat moment gewoon thuis en werden bedreigd door vier gemaskerde mannen met messen en machetes. De dieven gingen aan de haal met elektronica. Gelukkig raakte niemand gewond.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.