Dertig jaar geleden stierf op 52-jarige leeftijd Eddie Kendricks, zanger en stichter van The Temptations, aan longkanker. Het jaar daarvoor was reeds de tweede “onsterfelijke” Temptation-stem, David Ruffin, aan een overdosis gestorven en tien jaar eerder pleegde Paul Williams zelfmoord, terwijl Melvin Franklin in februari 1995 eveneens op 52-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een beroerte. En daarmee is deze legendarische groep volledig uitgeroeid, al zou het me niet verwonderen dat hier of daar nog wel een groep onder die naam optreedt.

En effectief, op 12 maart 2010 meldde burgemeester Luc De Ryck van Temse me het volgende: “Heb gisteren het optreden bijgewoond van The Temptations en The Four Tops in de Kon. Elisabethzaal in Antwerpen. De zaal was uitverkocht. Het was een retro avond, vrijwel volledig gevuld met hun oldies. Bij beide maakt nog één lid van de originele bezetting deel uit van de groep:
– The Temptations: Otis Williams, 68 j.
– The Four Tops: Abdul ‘Duke’ Fakir, 74 j.
Bij beiden is hun leeftijd hen niet aan te zien. Om lange verhalen kort te maken: ik heb ervan genoten. The Temptations benaderen dicht de originele groep. The Four Tops minder, omdat hun oorspronkelijke leadsinger Levi Stubbs NIET te vervangen is. Bij The Four Tops zingt de zoon van Lawrence Payton, Four Top die in 1997 overleed.
Uitzonderlijke detail: The Four Tops hebben onveranderd in dezelfde bezetting gezongen van 1953 (‘The Four Aims’) tot 1997 (overlijden Lawrence Payton) – 44 jaar, dat is uniek!! Levi Stubbs was sinds 2000 op non-actief en is in 2008 overleden. Ronaldo Benson overleed in 2005. The Temptations daarentegen hebben héééééééééél wat vervangingen gekend. Kortom: I enjoyed it.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.