Vandaag is het zestig jaar geleden dat de eerste single van The Beatles werd uitgebracht: “Love me do” met op de keerzijde “P.S.I love you”.

“I chose Love Me Do as the best of the bunch in the end. It was John’s harmonica which gave it its appeal,” aldus George Martin in “The Beatles, the authorised biography”, p.175. En die harmonica-solo had John Lennon dan weer gebaseerd op die van Delbert McClinton op “Hey baby” van Bruce Channel, waarmee The Beatles toen op tournee waren (zie mijn artikel over Delbert McClinton). “Love me do” was lange tijd de enige single van The Beatles die niet de nummer één plaats bereikte (als we “My bonnie” als een single van Tony Sheridan beschouwen, wat natuurlijk ook zo is). Nummer zeventien was de hoogste positie in de Engelse charts, als ik me niet vergis. Vanaf dan zouden alle Beatle-singles meteen de eerste plaats behalen tot in 1967 toen de schitterende single “Penny Lane”/”Strawberry Fields for ever” van de toppositie werd afgehouden door… “Release me” van Englebert Humperdinck.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.