Hugo Claus (foto) is ongetwijfeld nog steeds onze meest gespeelde auteur. Nog maar pas hadden we het over « De Komedianten » en vanavond gaat alweer een nieuwe versie van « Vrijdag » in première.

« Sans rancune » moet Sam Bogaerts gedacht hebben, toen hij met Hugo Claus een vete uitvocht in de pers naar aanleiding van zijn regie van « Onder de torens » in het pas heropende NTG. Bogaerts is immers opnieuw de regisseur van dit Claus-stuk bij Theater Malpertuis. Vanavond, morgen en overmorgen in Vooruit. * De meest gespeelde auteur tout court is zonder enige twijfel Shakespeare. Wie graag eens zo’n stuk in het Engels hoort, spoede zich vanavond om 19.30 uur naar de Groenzaal van Sint-Bavo, waar Theatre Set-Up « Twelfth night » brengt. Dit gezelschap is te vergelijken met de barokorkesten die teruggaan naar de originele uitvoering. Zij brengen het stuk dus min of meer zoals het in Shakespeares tijd gebeurde. Min of meer, want men maakt natuurlijk wel gebruik van de moderne theatertechniek. Maar de expliciete stijl zorgt er wel voor dat het voor iedereen begrijpelijk is. (HLN, 2/10/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.