“Witte nachten” is de titel van de eerste single van Madou, jawel, maar ook van het eerste (?) boek “in Hollandse stijl” van de Vlaming Joop de beeck.

En dit is niet toevallig want een groot deel van de intrige (?) draait om de tekst van dat plaatje (die eigenlijk onverstaanbaar is, maar een kniesoor die zich daaraan stoort). Het verhaal over drie tieners (de noodzakelijkerwijze eigengereide Bart, de ontluikende Ilse en de kort gehouden Erik) valt immers in twee delen uiteen en het zouden er beter drie geweest zijn. Het boek begint namelijk heel smartlapperig, vooral daar waar “de beeck” de sociaal geëngageerde toer wil opgaan (de stervende meeuwen, de verstoten zigeuners). Naar het einde toe wordt het beter (generatieconflict), maar helaas ontbreekt een echt slot. Een “open einde” is natuurlijk erg modieus maar … vooral erg gemakkelijk! Het boek telt 148 bladzijden.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.