Het is al vijftig jaar geleden dat de Engelse zanger Rory Storm (echte naam Alan Caldwell) is overleden.

Rory Storm and The Hurricanes waren tijdgenoten van The Beatles. Beide bands waren afkomstig uit Liverpool en beide bands traden veel op in Liverpool en in Hamburg. In Hamburg trokken ze veel met elkaar op. Astrid Kirchherr, de vriendin van Stu Sutcliffe (de toenmalige bassist van The Beatles), maakte ook foto’s van Rory (zie hierboven). Deze veelvuldige contacten leidden ertoe dat drummer Ringo Starr in 1962 overstapte van The Hurricanes naar The Beatles ter vervanging van Pete Best.
Rory Storm zelf kwam pas toe aan het uitbrengen van singles nadat The Beatles de weg hadden vrijgemaakt voor bands uit Liverpool. Slechts twee singles werden uitgebracht met weinig succes. Their second and final single was a version of the West Side Story song “America”, and was produced by the Beatles’ manager Brian Epstein.
Daarna probeerde Storm het in Nederland, maar when Storm’s father died, he returned from Amsterdam to Liverpool to be with his mother. On 27 September 1972, Storm developed a chest infection and could not sleep properly, so he took sleeping pills. The next day Storm and his mother were both found dead. A post mortem determined that Storm had not taken enough pills to kill himself (although “On This Day” calls it suicide), but it was suspected that, after finding her son’s body, his mother had passed away. (Wikipedia)

Een gedachte over “Rory Storm (1938-1972)

 1. Bij Rory Storm thuis kwamen George en Paul vaak op bezoek, en dat had weinig vandoen met Rory maar alles met zijn zus Iris Caldwell.
  Het zinnetje “she was just seventeen” uit “I saw her standing there” is een ode aan Iris, waarop ze allebei verliefd waren.
  Uiteraard weet iedereen dat dit nooit wat is geworden.
  Maar wist u ook dat Iris later getrouwd is met een andere lokale zanger? Shane Fenton was de gelukkige.
  Shane zal pas dik tien jaar later, in de dagen van die andere oudere Gary Glitter, grote bekendheid krijgen als de wat oudere glamrocker: Alvin Stardust.
  De bio van Rory Storm is een aanrader voor echte Beatlefans.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.