Vandaag is het 85 jaar geleden dat de 25-jarige JOSEPH MOSTERT de eerste Belg was die erin slaagde een wereldrecord in de atletiek te verbeteren. Hij deed dat wel op een zeer ongebruikelijke afstand, namelijk de 3/4de mijl. Met een tijd van 3.00.4 zou het hem niettemin de Nationale Trofee voor Sportverdienste opleveren op het einde van dat jaar.

Mostert had het jaar tevoren op de Spelen in Berlijn een grote ontgoocheling opgelopen toen hij in de series van de 1.500 meter slechts vierde eindigde en zich niet kon plaatsen voor de finale. Een nieuwe kans op Olympische Spelen kreeg hij niet omdat de oorlog roet in het eten gooide. In 1938 werd hij wel tweede op het Europees kampioenschap. Er zijn op het internet wel foto’s van hem te vinden, maar ze worden alle geclaimd door één en hetzelfde fotoagentschap, daarom moet u het maar stellen met een handtekening, dat ik hier of daar heb gevonden. Hopelijk claimt ook hier niet iemand het “eigendomsrecht”!

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.