Naar Brussel kwam hij niet, maar naar Gent wel! 25 jaar geleden waren alle ogen gericht op de BijlokeFestivalhal, waar om 20 uur in het kader van de Stadsconcerten en het Festival van Vlaanderen cellist Mstislav Rostropovitsj (foto) optrad, begeleid door het BRTN-orkest o.l.v. Frank Shipway. De muziek van Dvorak, Schönberg en Elgar kon zelfs op koninklijke belangstelling rekenen!

In de Kopergietery ging op datzelfde ogenblik « Zéér volle maan » in première, een monoloog geschreven en gespeeld door Wim Van Gotha, een nieuwe naam, die echter wel ruggensteun heeft gekregen van Johan De Smet en Mieke Versyp. * Ook de theaterwereld heeft ingezien dat een try—out eigenlijk toch gratis moet zijn, om de eenvoudige reden dat het anders geen try-out is, maar een gewone voorstelling. Het NTG geeft vanavond het voorbeeld met « Midzomernachtsdroom » van Shakespeare. * En het danstheater volgt met « Auri Sacra Fames » van Latrinité/Victoria vandaag en morgen om 20.30 uur in het Nieuwpoorttheater * En in Sint-Jacobs geeft Anja Hendrikx een orgelconcert. Toegang 200 fr. (HLN, 25/9/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.