De Nederlandse wielrenner Stef Clement viert vandaag zijn veertigste verjaardag.

Stef Clement (Tilburg, 24 september 1982) reed in 2004 en 2005 voor de opleidingsploeg van de Rabobank-formatie. Daarvóór stond hij onder contract bij de Van Hemert Groep Cycling-ploeg. Vanaf 2006 reed hij bij de profs voor het Franse team Bouygues Télécom. Belangrijkste wapenfeit in 2006 was zijn overwinning in het nationaal kampioenschap tijdrijden. Eerder dat jaar bemachtigde Clement al een twaalfde plek in de grote tijdrit van de Ronde van Italië.
In 2007 nam Stef Clement deel aan de Ronde van Frankrijk, maar nog voor de eerste lange tijdrit moest hij de ronde verlaten. Als gevolg van een val kwam hij immers buiten de tijdslimiet binnen. Enkele weken later prolongeerde hij wel zijn nationale tijdrittitel. In de afsluitende tijdrit van de Vuelta werd Clement vervolgens derde, een resultaat dat hij op 27 september 2007 herhaalde bij het wereldkampioenschap tijdrijden in het Duitse Stuttgart.
In 2008 reed Clement zijn tweede Tour, die hij ditmaal wel uit wist te rijden. Kort na de Tour werd bekend dat Clement in 2009 voor Rabobank zou gaan rijden, de ploeg waar hij eerder al zijn opleiding genoot.
In 2009 rijdt Clement een sterke Ronde van België, alwaar hij ploegmaat en eindwinnaar Lars Boom kan bijstaan in de finale en zelf ook een goede slottijdrit reed. Clement’s vorm zette zich door bij de Critérium du Dauphiné Libéré, waar hij de bergachtige slotetappe won in een sprint met twee concurrenten.
Eind februari 2011 maakte Stef Clement na negen maanden blessureleed (veroorzaakt door een uitstekende ruggenwervel en een ontsteking onder in de rug) zijn rentree in het profpeloton. Toch bleven de prestaties nog een tijdlang uit. In maart 2014 won Clement echter de zesde etappe en het bergklassement in de Ronde van Catalonië. In de Ronde van Frankrijk 2014 (onderstaande foto Erik Westerlinck) gaf Clement op na een valpartij in de zevende etappe.
Clement reed in 2015 voor IAM Cycling [bovenstaande foto Erik Westerlinck] Na twee jaar keerde hij echter terug naar Team LottoNL-Jumbo om daar onder meer te knechten voor Steven Kruijswijk in de Ronde van Italië. [Wikipedia]

Kasseienrit Tour 2014 Foto's Erik Westerlinck

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.