Vandaag is het de beurt aan Roger Federer om afscheid te nemen van de tennissport, maar veertig jaar geleden stopte Björn Borg met tennissen, ook al was hij nog maar 26.

Björn Borg (Stockholm, 6 juni 1956) groeide op in Södertälje als zoon van een koopman. Het tennisspel was destijds tamelijk onbekend in Stockholm en omgeving. Borg beoefende dan ook ‘standaard’ sporten, zoals ijshockey en voetbal, totdat zijn vader een tennisracket won op een tafeltennistoernooi. De jonge Björn Borg leerde hiermee al op zijn negende het tennisspel te beheersen. Borg bleek door het ijshockeyspel zowel links- als rechtshandig te kunnen spelen en aan het voetbal had hij een prima voetenwerk overgehouden. Al op vijftienjarige leeftijd won Borg de juniorentitel van Wimbledon en nam hij de eerste positie in op de ranglijst voor junioren.
In 1974 won Borg zijn eerste Grand Prix, te weten de Italian Open. In datzelfde jaar won hij ook Roland Garros, zijn eerste grandslamtitel, waarvan er nog vele zouden volgen.
De bijnaam van Björn Borg werd ‘Mr. Cool’, wegens het feit, dat hij nooit zijn emoties liet zien op de baan. Men vroeg zich weleens gekscherend af of deze man wel van vlees en bloed was en niet van ijs. Hierdoor zijn andere bijnamen ‘The Ice Man’, ‘Iceberg’ en ‘IceBorg’.
In 1982, op slechts zesentwintigjarige leeftijd, beëindigde Björn Borg zijn indrukwekkende tenniscarrière. Hij beëindigde zijn carrière, omdat hij niet meer gemotiveerd was om te gaan tennissen. Hij verloor het plezier in het spel. (Wikipedia)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.