Traditiegetrouw start het Festival van Vlaanderen vandaag met de happening, die net als vorig jaar geconcentreerd werd rond het Sint-Baafsplein. Vanaf 13 uur speelt daar het zigeunerorkest Amaro Suno, terwijl later op de dag ook Africa Djembé en de drummers van Burundi festivalgangers en toevallige passanten zullen verbazen. De klemtoon van de happening komt immers meer en meer te liggen op de wereldmuziek, waardoor men bijna zou vergeten dat het absolute hoogtepunt toch de uitvoering van de arpeggione-sonate van Schubert door Pieter Wispelwey (foto) en Paolo Giacometti zou moeten worden. De rebelse Nederlandse cellist speelt in het conservatorium, afgewisseld met de Marokkaanse zangeres Amina Aloui. Festivalster Florian Heyerick mag in het stadhuis resideren, samen met een Chinees ensemble. Andy Lawrence–King zit, zoals eerder deze week gezegd, in het NTG, uitstekend gekoppeld aan flamenco-danseres Aurora Vargas. In de kathedraal is er Spaanse muziek van een meer ingetogen aard en soefimuziek uit Turkije, en bij de bisschop tenslotte opnieuw Afrikaanse muziek. (HLN, 13/9/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.