In het kader van de Afrikaanse week in de Tinnen Pot kan u om 20 uur naar « Die Gangster » gaan kijken, een stuk van de Vlaming Dr.Ben De Haeck, die al 25 jaar in Stellenbosch (Zuid-Afrika) woont en daar het Breughelteater heeft gesticht. Een tiental (meestal jonge) Afrikanen uit dat gezelschap brengen vanavond dus dit stuk in het Afrikaans.

In de Minnemeers loopt ondertussen nog steeds het Festival van de Theaterscholen. Vanavond is de Erasmushogeschool van Brussel aan de beurt met « Het spel van liefde en toeval » van Marivaux. * En ook de Rode Pomp heeft een concertreeks die binnen een bepaald kader past, meer bepaald de tentoonstelling « Paris-Bruxelles ». In de Pomp heet dat dan wel « de Thalysconcerten ». Vanavond is de jonge Brusselse pianiste Thérèse Malengreau aan de beurt met werken van Fumet, Debussy, Tournemire, Franck, Chausson, d’Indy, Ropartz, Vierne en Lekeu. Naast deze componisten die helemaal binnen het Frans-Belgische kader passen, speelt ze ook nog bewerkingen van Bach en Wagner, iets wat sedert Wibi Soerjadi opnieuw populair is geworden. (HLN, 12/9/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.