Uit Sussex komt tenor Laurence Dale die studeerde aan de Guildhall School of Music en het Salzburger Mozarteum. In 1981 debuut in Covent Garden, 1982 Don José in “La tragédie de Carmen” van Peter Brook en in de Munt Tamino in “Die Zauberflöte” en recital met Antonio Pappano.

Hij werkte als concertzanger met Christopher Hogwood en Frans Brüggen en in DNO was hij te zien en te horen als Gonzalve (L’Heure Espagnole), Maese Pedro (El Retablo de Maese Pedro), Idamante (Idomeneo) en Ferrando (Cosi fan tutte). Onder invloed van Peter Brook heeft hij zich bij het begin van het nieuwe millenium herschoold als regisseur. Immediately afterwards he directed Lehar’s Der Zarewitsch for the Operette Festival in Bad Ischl and literally the next day, Haydn’s L’Incontro improvviso for the Haydn Festival in Eisenstadt, which led to him being re-invited at Bad Ischl to mount Lehar’s Das Land des Lächelns. In 2001, he conceived and prepared the New York Off Broadway salsa musical ¡MUSICA!, which following the disaster of 11 September had to be abandoned. In 2003 a third Lehar’s operetta was presented in Bad Ischl, The Count of Luxemburg. In ons land he directed Richard Strauss Ariadne auf Naxos for l’Opéra Royal de Wallonie. The 16th March, 2008, Laurence Dale stood in for the indisposed conductor, entered the pit at the Civic Johannesburg and conducted the Johannesburg Philharmonic in the performance of Aida. Since then, he has received invitations to conduct concerts and operas. Een veelzijdig man dus.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.