Aangezien het vandaag nogal rustig is, willen we reeds even vooruitlopen op de Festivalhappening van aanstaande zaterdag. Vorig jaar was Andrew Lawrence-King daar reeds te gast als begeleider van Jordi Savall. Daarbij hanteerde hij op subtiele wijze de harp. Wat echter minder geweten is, dat is dat hij ook te horen is op tal van hardrock platen! Niet als Harm met het Harpje uiteraard, maar op keyboards. Alhoewel hij daar ondertussen mee is gestopt uit schrik voor gehoorbeschadiging, heeft hij zo John Paul Jones, de bassist van Led Zeppelin, leren kennen, die voor hem een renaissance–ballade « So ell encina » heeft geschreven. Of beter gezegd, de groep van Andrew Lawrence–King speelt het zo, want als je ernaar luistert herken je onmiskenbaar het soort popmelodie die ook aan de oorsprong ligt van bijvoorbeeld « Stairway to heaven ». Geen klassieke muziek in een moderne bewerking, maar popmuziek in een renaissancekleedje dus. Deze single-CD is een bonus bij de CD « Luz y Norte », dansmuziek uit de 17de eeuw, die Lawrence-King ook zaterdag ten gehore brengt in het NTG. (HLN, 10/9/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.