Diego Ulissi (foto Martin Mystère via Wikipedia) heeft vijf jaar geleden de Grote Prijs van Montréal gewonnen. Hij versloeg in de sprint Jesus Herrada, Tom-Jelte Slagter en Jan Bakelants…

Diego Ulissi (Cecina15 juli 1989) werd twee maal wereldkampioen wielrennen op de weg bij de junioren. Sinds 2010 rijdt hij bij de Italiaanse Lampre-Merida-wielerploeg. Zijn belangrijkste resultaten bij de profs zijn zes ritzeges in de Ronde van Italië. Twee van deze ritzeges behaalde hij in 2014. Tijdens deze Ronde van Italië heeft hij echter positief getest op doping. Na de elfde etappe werd in zijn bloed een te hoge hoeveelheid Salbutamol gemeten. Daarop werd hij van 21 juni 2014 tot en met 26 maart 2015 geschorst. Bij zijn terugkeer won hij meteen opnieuw de 7e etappe van de Ronde van Italië en ook de Memorial Marco Pantani. In 2016 won hij nogmaals de 4e en 11e etappe van de Ronde van Italië. Daarnaast nog de 3e etappe van de Ronde van Slovenië, het Circuito de Getxo, de 3e etappe én het eindklassement van de Ronde van Tsjechië. In 2017 stapte hij over naar de ploeg van de emiraten en hij won meteen de Grote Prijs van de Etruskische Kust, de Grote Prijs van Montreal, de 4e etappe én het eindklassement van de Ronde van Turkije. In 2018 won hij de 5e etappe van de Ronde van Zwitserland en in 2019 de GP Lugano, de 3e etappe én het eindklassement van de Ronde van Slovenië en het Tokyo 2020 Test Event.  (Wikipedia)

Na de lockdown heeft hij in 2020 de Ronde van Luxemburg gewonnen nadat hij de eerste en de vierde rit had gewonnen. En na de tweede heeft hij ook de dertiende rit in de Giro van 2020 gewonnen. De pure sprinters beten hun tanden stuk op de hellingen in het slot. De klassementsmannen gingen hun kans. Roze trui Almeida (Deceuninck-Quick Step) hoopte de kers op de taart te zetten, maar de Italiaan van UAE bleek sneller. (Sporza)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.