Toen ik in de zomer van 1967 (ik moest toen nog zestien jaar worden) op vakantie ging in het Zuiden van Frankrijk, werd ik door mijn Franse vrienden uitgelachen: “Die komt uit een achterlijk land waar ze nog een koning hebben!”

Het viel hun blijkbaar tegen dat ik ze gelijk gaf. Men moet de koninklijke familie niet uitmoorden zoals in de prille Sovjetunie of ze moeten ook niet op de guillotine eindigen, zoals juist in Frankrijk is gebeurd, maar de monarchie afschaffen, zodat ze zoals iedere normale mens voor hun inkomen moeten gaan werken, zou alvast een goed begin zijn.

Het is mij zelfs nu, op hoge leeftijd, nog altijd een troostvolle gedachte dat, mocht Vlaanderen ooit onafhankelijk worden, het meteen ook een republiek zal zijn. Ik hoop het natuurlijk nog mee te maken bij leven en welzijn, zoals Jos Ghijsen zou gezegd hebben…

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.