De sixties – en dan nog vooral “the summer of love” – het waren inderdaad fantastische jaren. We mogen echter niet gaan idealiseren. Er waren ook soms vreselijke dingen te zien. Zoals die televisiereeks “De vliegende non” met een nog erg jonge Sally Field (niets liet vermoeden dat zij later nog een belangrijke actrice zou worden in films van Woody Allen b.v.) als een nonnetje dat zo mager was dat bij felle wind haar kap niet af vloog, zoals men normalerwijze mag verwachten, maar dan werd zijzelf opgetild en… Ja, en dan wat?

Ik heb er ooit wel eens naar gekeken, maar ik herinner mij er niets meer van. Loste zij al vliegend misdaden op? Viel zij de boeven onverhoeds op de nek? Of verloste zij dieren uit wild stromend water dat hen dreigde mee te sleuren? Tsja, wat doet zo’n nonnetje dan eigenlijk? Bidden, neem ik aan, maar dat zal alvast weinig spannende televisie hebben opgeleverd. Of werd zij dan ineens Superwoman als zij zo door de wind werd opgetild? Ik weet het echt niet. Maar wie zich nog wel een aflevering (of meer) herinnert, mag het hier vertellen…

Ronny De Schepper

4 gedachtes over “55 jaar geleden: de eerste aflevering van “The Flying Nun”

  1. Terwijl ik dit aan het schrijven was, speelde toevallig “Eight miles high” in de lange versie van Golden Earring, en plotseling bedacht ik: hoe onnozel dit feuilletonnetje ook was, het was toch geen toespeling op “high” zijn?

    Like

  2. Wel Ronny, ik herinner mij het feuilleton (al wist ik niet dat Sally Fields de actrice was). Ik heb er waarschijnlijk ook naar gekeken. Maar net als jij, herinner ik mij geen enkele plot.

    Het is een deel van het collectief geheugen dat zich beperkt tot de titel van de reeks en vage herinnering van een grijze non.

    Jan

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.