Ooit schreef ik: welke idioot kwam er ooit op de idee om van het verhaal van Anne Frank een musical te maken? Maar blijkbaar was dit geen idioot, maar een trendsetter. Ook het verhaal dat Nic Balthazar schreef over de autistische jongen “Ben X” werd nu door Frank Van Laecke (foto Paul De Backer) tot een musical omgewerkt, alsof het boek, het toneelstuk en de film nog niet volstonden. De muziek werd uiteraard geschreven door Dirk Brossé, die op dat vlak al ervaring had met onderwerpen als Sacco en Vanzetti en Daens.

`Ik was bezig met de plannen voor een Amerikaanse remake van Ben X toen iemand me aanraadde om het stuk naar Broadway te brengen,’ aldus Nic Balthazar in Het Nieuwsblad van 6 september 2012. ‘Dat vond ik een stap te ver. Een musical? Laten we ernstig blijven, dacht ik. Een tijdje later stelde regisseur Frank Van Laecke me dezelfde vraag. Ik was nog steeds niet overtuigd, maar ik had vertrouwen in Frank en gaf groen licht. Met de uitwerking heb ik me niet bemoeid, omdat ik anders over het hele proces controle wil. Nu heb ik niets te verliezen. Wordt het de slechtste productie ooit, dan is het mijn schuld niet’, lachte Nic en de interviewer (Benjamin Praet) maakte daar meteen zijn grote titel van, allicht tot grote ergernis van Frank en Nic en alle betrokkenen.

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.