Het zou een goede quizvraag kunnen zijn. Heeft cineast Dominique Deruddere ooit een toneelstuk geregisseerd ? Het antwoord is ja, maar allicht betrof het niet toevallig een stuk dat vooral als film bekend is geworden: « They shoot horses don’t they ? » van Sidney Pollack met in de hoofdrollen Jane Fonda en Michael Sarrazin.

Deruddere verplaatste het KVS-gezelschap hiervoor naar de Ancienne Belgique en liet de voorstelling, die eigenlijk de tragische ontsporing van een dansmarathon schetst, vergezeld gaan van enige songs die het tijdskader van de Amerikaanse depressie (jaren dertig) moesten oproepen. Ditzelfde procédé heeft ook Birgitte Odett toegepast bij haar bewerking van deze novelle en zo komt het dat het de studenten van de musical-afdeling van de Erasmushogeschool in Brussel zijn, die dit stuk vanavond en morgen brengen in het Festival van de Theaterscholen in de Minnemeers. Er is ook nog een matineevoorstelling zondagnamiddag om 15 uur. Een probleem is wel dat eigenlijk een uitgebreide cast vereist is, terwijl (rest van de tekst is verloren gegaan, evenals de datering).

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.