Zo’n halve maand liepen de leden van de Jonge Filharmonie stage in de Bijloke, maar aangezien geen van de concerten die ze er voorbereidden in onze regio viel, zag het ernaar uit dat het Gentse publiek niks aan deze stage zou hebben. Op de valreep hebben de organisatoren echter beslist om de generale repetitie van deze namiddag om 15 uur in de Festivalhal VOOR HET PUBLIEK TOEGANKELIJK te maken. Dat betekent dus dat u gratis kunt genieten van « Livre pour orchestre » van Lutoslawski, de « Romeo en Julia »-suites van Prokofiev en het derde pianoconcerto van Bartok met als solist Jan Michiels (foto). Zoals het programma reeds laat vermoeden is de leiding in handen van een Oost-Europeaan, de Pool Antoni Wit. * Vanavond en morgenavond is er in Arca ook een try-out van « Broken glass » van Arthur Miller, maar in het toneel worden andere normen gehanteerd. M.a.w. hiervoor betaalt u 150 fr. * Voor 50 fr. méér kunt u in het Festival van de Theaterscholen in de Minnemeers terecht voor een double bill uit Maastricht: een monoloog en liedjes van Boris Vian en Wim Sonneveld. (HLN, 2/9/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.