De discussie met onze Noorderburen over de mate waarin we de “r” moeten of mogen laten rollen, mag van mij best nog een tijdje doorgaan. Maar waar ik beslist zeker van ben, dat is dat dettig en dettien (Fifi in De slimste mens) geen bestaande Nederlandse getallen zijn…

En over Nederlandse getallen gesproken, tien jaar geleden was er een vraag over “Fitna” in De slimste mens, het filmpje van Geert Wilders, dat zo’n hit is op YouTube en waarover zoveel te doen is. Het viel me zwaar tegen van het anders zo luciede jurylid Maarten Van Rossem om dit meteen onder de mat te vegen door te zeggen “dat de getallen niet kloppen“.
Nu wil ik best aannemen dat dit letterlijk ook zo is. Dat het bijvoorbeeld 60.500 moet zijn, waar het filmpje het heeft over 60.000, ik zeg zo maar iets. Maar daarmee kan men toch niet ontkennen – wat men hiermee dan wel impliceert – dat de orde van grootte eveneens niet juist zou zijn! Dat het met andere woorden toch overduidelijk is dat er bij het begin van de twintigste eeuw slechts een tiental moslims in Nederland leefden, terwijl het er nu duizenden en duizenden zijn.
En dat kan me zo kwaad maken. Want het zijn dan precies meestal de marxisten die met dergelijke “argumenten” ervoor hebben gezorgd dat we ons in de toestand bevinden, zoals die nou bestaat. En dat allemaal omdat zij (bewust) geen onderscheid (willen) maken tussen racisme en de strijd tegen de religie in het algemeen en de meest agressieve religie in het bijzonder.
Kijk, racisme is natuurlijk uiterst verwerpelijk en we moeten onszelf zeker niet wijsmaken dat het niet zou bestaan. Maar de strijd tegen de godsdienst is iets helemaal anders en dat zouden marxisten toch bij uitstek moeten weten, aangezien het juist Karl Marx is die de fameuze slogan “godsdienst is opium voor het volk” heeft gelanceerd.
Zo werd er in diezelfde uitzending vrolijk gedaan over de Getuigen van Jehovah. Volledig terecht, ik ga me daar dus zeker niet druk over maken, maar het contrast met het feit dat er absoluut nooit ofte nooit met de islam mag worden gelachen is des te frappanter. En niet toevallig natuurlijk, want men is bang de islamieten te schofferen en niet ten onrechte, want de sharia is iets waarvoor men effectief ook bang mag zijn…
Eigenlijk doet het me allemaal denken aan wat de burgervader van een eertijds vredig dorpje aan de Schelde me ooit vertrouwelijk heeft gezegd, toen hij ook met dergelijke problemen in zijn gemeenschap werd geconfronteerd. “Ach, Ronny,” zeide ie, “’t is toch allemaal al te laat, we hebben het veel te ver laten komen…

Ronny De Schepper

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.