Op de eerste plaats moeten we natuurlijk het slotconcert van « Jazz in ’t (Zuid)park » signaleren, want met Toots Thielemans als eregast bij het Ivan Paduart Trio zal dit wel de grote massa aanspreken. Daarbij komt ook nog saxofonist Jeroen Van Herzele, die een thuismatch speelt. Zou hij met Toots een duet spelen, zoals destijds wijlen Philippe Venneman? * Dat alles dus om 20.30 uur, maar vergeten we het middagconcert om 12 uur niet, want dan is Jive Talk aan de beurt, een jonge formatie met als ruggengraat de gebroeders Vandendriessche. Zoals de naam reeds suggereert, gaat het hier erg ritmisch aan toe, bijna rhythm’n’blues zouden we durven stellen. Dit optreden zou dus wel eens voor de verrassing van het jaar kunnen zorgen! * In de bioscoop valt er ondertussen toch ook nog iets te beleven. In Studio Skoop loopt Michelle Pfeiffer mooi te wezen in « The Age of Innocence » (foto), terwijl Sphinx de oosterse toer opgaat met « Farewell to my concubine ». Dat dan om 20 uur, want om 23 uur is er voor kijkers met sterke zenuwen « Reservoir dogs » van Quentin Tarantino. (HLN, 22/8/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.