Het MIAT plande 25 jaar geleden een tentoonstelling over « de vrouw achter de schermen en op de barricade 1750-1900 ».

Het dient gezegd dat de vrouw in die periode meer « achter de schermen » (meer bepaald in de keuken, op het land of aan de haard) was te vinden dan « op de barricade ». Nochtans staan ons dergelijke beelden (liefst met een ontblote borst) wel voor de geest uit de schilderkunst. Ook in het Gentse stadsbeeld zijn daarvan voorbeelden te vinden. * In afwachting van de expo organiseert het MIAT hierover twee zoektochten. Telkens wordt vertrokken aan de Infocrypte, maar kan men de ene zoektocht nog te voet afwerken, dan wordt voor de andere (6 km) een fiets aangeraden. De brochure waarin deze zoektochten staan beschreven, kan men gratis aanvragen bij het MIAT, Minnemeers 9, Gent, tel. 09/223.59.69. * Als je wil deelnemen aan de wedstrijd die aan de zoektochten is verbonden, dan moet je wel zorgen dat je ze voor 20 augustus hebt afgewerkt. De hoofdprijs is een verblijf in een Gents hotel. Lach niet, soms is het wel eens interessant om naast je eigen deur op hotel te gaan ! (HLN, 6/8/1997)

Een gedachte over “25 jaar geleden: Cultuur in Gent (158)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.