Op 27 juli 1992 werd van Jean Ray “Irish Whiskey” gebracht in een bewerking van Patrick Bernauw door Anton Cogen (foto) in de rol van Tom Wade.

Dit werd voorafgegaan door bustocht door Gent (met o.m. halte aan geboorte- en sterfhuis van Jean Ray, begraafplaats Westerveld, de folterkamer van het Gravensteen en het begijnhof in de Lange Violettestraat) en gevolgd door een stuk van Patrick Bernauw in het Gentse Lakenmetershuis: “Radio Ray” door het Gezelschap van de Schone Schijn in een regie van Anton Cogen. Met Hilde Wauters (Lisa Thory, presentatrice, let op de overeenkomst van de naam met Elisabeth Bathory), Patrick Vandesande (Matthias Gilleneuve, letterkundige en “nieuwe Gilles de Rais”), Christien De Paepe (Judith Salomé, diepte-psychologe), André Willockx (Bert Stoockers, volkskundige, ongetwijfeld verwant aan Bram Stoker), Cecile Rigolle (regisseuse), Anton Cogen (i.p.v. Walter De Donder als Christiaan Vanhalewijn, antropofaag, excuseer: antropoloog), Rudy Van Schuylenbergh (Scotty Bell) en Frank Janssen (Lampernisse en vrijer van Ellen). Op papier oogde het allemaal echter mooier dan in de realiteit (volgens Marc De decker waren de personages ook nog eens allemaal op figuren uit “Malpertuis” betrokken). Daarna een optreden in de zeemanskroeg “Au pauvre marin” van zangeres Catherine Delasalle, toetsenist Kristof Steenhout, fluitist Pol Van Laer en goochelaar Robin David.

Ronny De Schepper

Een gedachte over “Dertig jaar geleden: Jean Ray-dag tijdens de Gentse Feesten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.