Gisteren dan toch nog eens een stapje in de wereld gezet, met name voor “Vlaanderen zingt!” op het Sint-Baafsplein. Rechtstaan was echter geen optie meer zoals op bovenstaande foto uit 2016 (ook hier weer een kus van de juffrouw voor wie Gaby en mij kan ontdekken) en alle terrasjes waren volzet. Dat wil zeggen: voor de helft waren ze echt volzet en voor de andere helft waren ze gereserveerd. Ik wist niet dat dit mogelijk was tijdens de Gentse Feesten!

Dan zijn we maar uitgeweken naar het terras van brasserie Agrea, waar we alles wel goed konden horen, maar niets konden zien, aangezien dit eerder als een binnentuin naast ons vertrouwde Hof van Herzele (overigens gesloten) is opgevat. We hebben daar dan maar uitgebreid gegeten (alhoewel we daarbij zelf creatief dienden te zijn, want het is maar een beperkte kaart) om op die manier toch het hele gebeuren te kunnen bijwonen. Slechts een vijftal gezinnetjes zijn op die tijd gepasseerd en dan telkens nog zo kort (gewoon iets drinken of ten hoogste een wafel eten) dat er geen band kon ontstaan. Echt meezingen zat er dan ook niet in. Alleen “Les Lacs du Connemara” (de finale, op “Thank you for the music” na) hebben we volledig meegezongen, omdat we op die manier de tekst eens van nabij konden bestuderen. Niet makkelijk!

Bij het naar huis gaan gaf het koor nog een paar “bisnummers” zonder begeleiding. Daarbij ook “Dromen zijn bedrog” van Marco Borsato. Het was me nog niet opgevallen, maar deze geheide meezinger was niet meer in het officiële programma opgenomen, ongetwijfeld omwille van de #MeToo-affaire waarin Marco is betrokken. Net zoals bij Bart De Pauw betreur ik dat heel dat #MeToo gedoe zo’n invloed kan hebben op de artistieke prestaties van de betrokkenen. Die staan toch los van hun gedrag in de privé-sfeer, zeker! Waarom kan “Het Geslacht De Pauw” niet worden heruitgezonden en “F.C.De Kampioenen” wel? Alhoewel, las ik onlangs ook niet dat een bepaalde aflevering van deze laatste serie niet meer zal worden heruitgezonden omdat er een “zondaar” in zat (Guy Van Sande?). Waar gaan we toch naartoe, zeg! (*)

Ronny De Schepper

P.S. Het was me wél opgevallen dat er geen André Hazes sr. meer in zat (wel “Leef” van junior). Daar is men postuum toch ook op niks laakbaar gestoten, zeker?

(*) Op 25 juli 2022 bleek dat het al om zestien afleveringen ging! En drie dagen later waren het er al drie meer! (Bron: Het Nieuwsblad) Ik geef toe: als het om uitspraken gaat die in de serie voorkomen, is het soms genant. Maar kan men met de huidige technische hulpmiddelen dan niet gewoon enkel die uitspraak eruit halen? Want tegelijk werd bekend dat men de gewraakte afleveringen zowat overal op het internet kan weervinden. Wie wordt dus gestraft? De brave kijker die alle afleveringen (nog eens) in de juiste volgorde wil herbekijken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.