Sommige tentoonstellingen, die vooral op belangstellenden tijdens de Gentse Feesten hopen, zijn toch reeds vroeger geopend, wellicht om op die manier ook eens speciaal in de kijker te komen en niet te verdrinken in het overweldigende Feesten-aanbod. Op de valreep willen we zo de aandacht trekken op het Museum voor Industriële Archeologie en Textiel. * Daar loopt een tentoonstelling van Vlaamse en Nederlandse katoenweefsels bestemd voor de Afrikaanse markt, gekoppeld aan eindwerken van de studenten Grafische Vormgeving van de Academie voor Schone Kunsten. Zij kregen immers als opdracht « het emancipatieproces van de Afrikaanse vrouw ». * Deze problematiek sluit uiteraard perfect aan bij het hoofdthema, dat werd gekozen omwille van het feit dat tot in de jaren zestig de Gentse katoenindustrie een hoofdrol speelde in de uitvoer naar Afrika. Nadien werd deze rol overgenomen door Nederland waar men fijnere kwaliteit afleverde door de kleurrijke motieven met mechanismen gebaseerd op de traditionele Indonesische batiktechniek op het katoen af te drukken. (HLN, 18/7/1997)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.